dimecres, 7 de setembre del 2011

ARRIBA LA II FESTA ESTELLÉS GANDIA

Per segon any consecutiu, la ciutat retrà homenatge al poeta de Burjassot, Vicent Andrés Estellés. El jardí del restaurant Santanjordi torna a ser l’escenari, el 16 de setembre, a partir de les 20 hores.

Carmina Estellés, filla del poeta, obrirà la lectura popular coordinada pels poetes Maria Josep Escrivà i Josep Lluís Roig. A més a més, està prevista l’actuació de Salvador Bolufer i el parlament de Josep Lozano, impulsor de les festes Estellés al País Valencià. Un sopar literari serà el colofó d’una activitat que pretén convertir-se en una cita anual de compromís amb la nostra cultura.
 

7 de setembre de 2011.-
Després de l'èxit de la primera edició de la Festa Estellés, Maria Josep Escrivà i Josep Lluís Roig, els coordinadors de la lectura poètica, volen fer una crida a la ciutadania perquè hi torne a participar a l'homenatge al poeta de Burjassot i trie textos de Vicent Andrés Estellés. La idea és que la gent faça una selecció de dos o tres poemes (per evitar repeticions) i els envie per correu electrònic a festaestellesgandia@gmail.com.

Un recital que serà inaugurat per Carmina Estellés, filla del poeta, qui s'ha mostrat molt il·lusionada davant la possibilitat de participar en un acte d'homenatge a son pare i a la ciutat d'on era natural la seua mare. De fet, aprofitarà per a recordar-la amb la lectura de Sonata a Isabel.

    Tot seguit, hi haurà un xicotet parlament de Josep Lozano, impulsor de les Festes Estellés al País Valencià: "Crec que som conscients que la nostra cultura passa per moments difícils, fins al punt que pot perillar la seua mateixa existència en un futur més menys proper, sobretot al País Valencià. Davant d’aqueixa situació hi ha tota una gamma d’actituds a adoptar, que podríem agrupar en Negatives o derrotistes –i a lamentar-se sempre estem a temps– o Positives o encoratjadores, amb què crear i imaginar recursos que es reforcen i ens donen cohesió en defensa d’allò que és consubstancial amb nosaltres, allò que estimem: la nostra cultura, la nostra llengua, el nostre país.”
Finalment, està prevista l’actuació de Salvador Bolufer, acompanyat pels músics Enric Murillo i Cristina Martí, els quals retran el seu particular homenatge a Estellés amb un espectacle inèdit que s'estrena a Gandia.

Els qui ho desitgen podran quedar-se al sopar-tertúlia literària. Té un preu per persona de 25 €. Per assistir a aquesta darrera part de la festa, cal reservar al 962959676 fins al 14 de setembre o al correu festaestellesgandia@gmail.com, doncs les places són limitades.

Cal recordar, que més d'una vintena de poblacions valencianes celebraren l'any passat la primera edició de la Festa Estellés amb el suport de diversos col·lectius i entitats. A Gandia hi col·laboren el BLOC-Compromís i el restaurant Santanjordi. Així doncs, la cita pretén ser un homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés (Burjassot, 1924 - València, 1993) i un acte de reivindicació de la cultura pròpia. La festa ve a coincidir amb l'efemèride del seu naixement (4 de setembre) i s'inspira en el 'Burns Supper', una celebració escocesa que es fa cada 25 de gener per commemorar el naixement del poeta Robert Burns (1759-1796), i que consisteix en un gran àpat popular.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada