dilluns, 27 d’octubre del 2014

Poesia i música per reivindicar Estellés a Gandia

Organitzada per Saforíssims, Societat Literària i Compromís per Gandia, la V Festa Estellés Gandia, la lectura poètica de caràcter popular en homenatge al poeta valencià més destacat del segle XX, tindrà lloc el pròxim dissabte, 1 de novembre, a les 12 hores, a la plaça Rei En Jaume I de Gandia.

Com a novetat, enguany hi col·laboren en la festa Saforíssims Música, amb les actuacions de M. Àngels Faus i la seua flauta travessera, Eva Dénia i Llevant Ensemble.


Gandia, 27 d'octubre de 2014.-
La plaça rei En Jaume I de Gandia acollirà el pròxim dissabte, 1 de Novembre, a partir de les 12 hores, la cinquena edició de la Festa Estellés Gandia, un recital poètic popular que ret homenatge al poeta de Burjassot, Vicent Andrés Estellés, una de les figures literàries valencianes més destacades del darrer segle.
 
Una de les novetats d'enguany és la participació de Saforíssims Música, juntament els organitzadors habituals: Saforíssims, Societat Literària i Compromís per Gandia.
 
Així, hi actuaran M. Àngels Faus i la seua flauta travessera i la cantautora, Eva Dénia, en diferents moments del recital. I els músics de Llevant Ensemble ens oferiran un petit concert com a cloenda.
 
La coordinadora de l'acte, la poeta Maria Josep Escrivà, ha animat la ciutadania a participar-hi seleccionant un parell de poemes d’Estellés, dur-los-hi fotocopiats i enviar-los per correu electrònic a saforissims@saforissims.org, per tal d’evitar repeticions.
 
Cal recordar que són nombroses les poblacions del País Valencià que celebren des de fa cinc anys la Festa Estellés, la qual pretén ser un homenatge al poeta de Burjassot  i un acte de reivindicació de la cultura pròpia. La festa ve a coincidir amb l’efemèride del seu naixement (4 de setembre) i s’inspira en el ‘Burns Supper’, una celebració escocesa que es fa cada 25 de gener per commemorar el naixement del poeta Robert Burns (1759-1796), i que consisteix en un gran àpat popular.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada