dijous, 7 d’octubre de 2010

NOTA DE PREMSA: I FESTA ESTELLÉS A GANDIA

NOTA DE PREMSA

El jardí del restaurant Santanjordi serà l’escenari on el 15 d’octubre, a partir de les 20.30 hores, es retrà homenatge al poeta de Burjassot, Vicent Andrés Estellés.

L’acte comptarà amb una lectura poètica popular coordinada pels poetes Maria Josep Escrivà, Josep Lluís Roig i Christelle Enguix; l’actuació del jove cantautor Andreu Valor i el parlament del professor Ferran Suay. Un sopar literari serà el colofó d’una activitat que pretén convertir-se en una cita anual de compromís amb la nostra cultura.

A l'acte hi ha prevista la participació de Salvador Bolufer, Christelle Enguix, M. Josep Escrivà, Alícia Izquierdo, Pau López, Vicenta Llorca, Dimas Montiel, Josep M. Moya, Teresa Pascual, Alexandra Pérez, Jordi Puig, Josep Ll. Roig i Irene Verdú, entre altres. I és que els coordinadors de la lectura poètica volen fer una crida a la ciutadania perquè hi participe i duga textos de Vicent Andrés Estellés per a recitar.
En acabar la lectura està prevista l’actuació del cantautor Andreu Valor, “un jove que conrea un estil propi combinant diverses influències com el blues, el pop, el folk-rock americà i la cançó d´autor més tradicional, amb unes lletres de caire intimista i reflexiu. La seua enèrgica veu ens convida a un viatge personal per despertar l´ànima i la conciència, i poder, a través de l´amor crear un futur més just i solidari”. Per a l’espectacle, el músic alcoià interpretarà, entre altres peces, alguns poemas musicats d’Estellés.
Finalment, la clausura anirà a càrrec de Ferran Suay, professor de Psicobiologia a la Universitat de València  i president de Tallers per la Llengua “Suay és autor de diversos llibres, articles, estudis i conferències sobre l'actitud dels parlants davant la situació de submissió al castellà de la nostra llengua”

Tot seguit, hi haurà un sopar-tertúlia literària. La jornada és oberta, tot i que el sopar té un preu per persona de 20 €. Per assistir a aquesta darrera part de la festa, cal reservar al 962959571, fins al 13 d'octubre, o al correu festaestellesgandia@gmail.com .

Cal recordar que una vintena de poblacions valencianes celebraren la primera edició de la Festa Estellés, el passat quatre de setembre, a iniciativa de l’escriptor Josep Lozano i amb el suport de diverses entitats: “Crec que som conscients que la nostra cultura passa per moments difícils, fins al punt que pot perillar la seua mateixa existència en un futur més menys proper, sobretot al País Valencià. Davant d’aqueixa situació hi ha tota una gamma d’actituds a adoptar, que podríem agrupar en Negatives o derrotistes –i a lamentar-se sempre estem a temps– o Positives o encoratjadores, amb què crear i imaginar recursos que es reforcen i ens donen cohesió en defensa d’allò que és consubstancial amb nosaltres, allò que estimem: la nostra cultura, la nostra llengua, el nostre país.” Així doncs, la cita pretén ser un homenatge al poeta Vicent Andrés Estellés (Burjassot, 1924 - València, 1993) i un acte de reivindicació de la cultura pròpia. La festa coincideix amb el dia del seu naixement i s'inspira en el 'Burns Supper', una celebració escocesa que es fa cada 25 de gener per commemorar el naixement del poeta Robert Burns (1759-1796), i que consisteix en un gran àpat popular.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada